sobota, dubna 16, 2011

Morocco 16.4.2011 - Z Tata do Tafraoute


Snidane ve vesnici byla dobry napad. Sice na ni cekame dlouho, ale pak na druhou stranu silnice dorazi nekdo na velkem BMW GS. Ridic zastavi a jde do bankomatu pro penize, zatimco moto necha nastartovane. My jsme bez motorek inkognito a tak vtipkujeme, kdo tam dobehne a odjede mu za roh. Nakonec na typa jen mavame a k nasemu prekvapeni ma Australskou znacku. Kdyz sunda helmu, vidime ze je mu slusne pres sedesat!  Chlapek si pravdepodobne slusne uziva duchodu. Moto prevez do Indie, kterou projel, a pak ho nechal poslat do Turecka a dal Evropu a ted je v Maroku. Ma ted namireno dat si jednu cast z Dakarske rallye. S jeho silnicnim vzorkem a plne nalozenymi kufry, to vypada jako blaznovina, ale rika ze nebude mit problem. No, asi uz neco najezdil.



Cesta z Tata do Tafraoute je peknych par zatacek dobreho asfaltu a okoli hraje v tuto dobu vsemi barvami, takze cesta ubiha a ve trech je to jeste lepsi nez ve dvou, jak se stale vzajemne predjizdime. Co je ale prekvapko je okoli Tafraoute. Tady si Allah opravdu pohral s kaminky a poskladal je na sebe pro sve poteseni. Pak je jeste nabarvil uzasnou barvou, ktera se pri zapadu slunce meni a okoli dostane tajemnou naladu. Kempujeme v krasnem udoli a zitra ma byt napusteny bazen, takze k dokonale nalade uz chybi je lahev plzne. Tu zde ale budeme jen tezko shanet a tak mizim na kratky vylet po okoli. V mape jsou snad vsechny silnice oznacene jako zajimave a tak neni problem si vybrat. I to, co vypada jako sotolina, je uz ale nejakou dobu asfalt. Toto je bohaty region, a tak asi neni problem sem zainvestovat. Coz je ale na skodu, kdyz mate radi offroad. No snad zitra to bude lepsi. Vecerni vyjizdka je uzasna a pred zapadem ma vse dokonaly nadech tajemna. Do toho spousty domu v okoli a nikde nikdo. Vypada to, jak lokalita pro bohate a domy kolem jako jejich chaty, ale he sobota a nikde nikdo, tak to trochu nechapu. Pri ceste do kopce mi chcipne moto a nejde chvily nastartovat. Bojim se pikracovat a sjizdim do jedne z vesnic, kde mi z pet flasky dotankuji benzin. Ted uz v nadrzi snad zadna sracka z Foum Ziguid nezustane! Vse vypada OK, a tak pokracuji. Cestou jeste objevim vodopad s jezirkem, ale pospicham na domluveny sraz a tak vodu ani nezkusim. Dohodli jsme si barbecue u kamenu, ktere nabarvil nejaky belgican a je to tu brane za velke umeni. Na obrazcich to tak taky vypada. Obrovsky kus skaly v modre barve muze pri zapadu, vypadat fakt zajimave!

Kdyz se ale vratim, Tom tuka do kompu a Nicolas huli jednu faju za druhou a zadny z nich nevypada na velkou akci. Rozhodnu se tedy pro vymenu pastorku na motorce. Alespon to zrychli moti pro cestu domu, jelikoz ma o jeden zub vice. Vecer jeste kecame, a Nicolas vse zabije pulnocnimi rybickami z konzervy, ktere, jak se pozdeji ukaze, mu jeste slusne zatopi...


MORE PICTURES HERE

Žádné komentáře:

Okomentovat